Joakim Brodén interview: Proč běhám? Abych si vyčistil hlavu

Vydáno: 10.01.2017 16:00 - Kamila Ungerová

Že si Joakim Brodén umí v češtině objednat pivo, už ví každé metalové škvrně. Ale jak to má frontman Sabaton se sportem? Podobně jako s muzikou - aktivně a naplno!
Švédský pašák nám ve velkém rozhovoru prozradil, že v dětství intenzivně hrával hokej a do patnácti let se věnoval plavání. Kromě toho chodí na túry a účastnil se orientačních běhů, to když jednou nebo dvakrát do roka pořádala jeho škola sportovní dny, během nichž se účastnil orienťáků pro jednotlivce. Momentálně si nejvíc ulítává na klasickém běhu.

"Běhám, abych si pročistil hlavu," vysvětluje Joakim. "Po běhu mám hezčí den i kvalitnější spánek. Dorazím domů, a zatímco se ještě potím, připravím si snídani. Poté se osprchuji a mám dostatek sil na nadcházející povinnosti. Když svůj den započneš aktivně, všechno jde snáz, jsi výkonnější. Ale pokud se od rána poflakuješ, je mnohem těžší se k čemukoliv dokopat. Začátky jsou vždycky nejobtížnější. Jakmile se jednou donutíš, už to jde jak po másle. Nebo alespoň u mě to tak funguje."


Velký pětistránkový rozhovor s Joakimem o pivu, vzpomínkách na Česko, našem Krtečkovi, ale i historii a vztazích Švédska s okolními státy najdeš v lednovém Fakkerovi.


Sabaton F!



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení