Po kořenech nu-metalu - jak to všechno začalo

Vydáno: 07.01.2017 19:20 - Petr Adámek

Všechno někde začíná. Evoluce člověka u opice, nu-metal u Korn. U prvních krůčků žánru, byla kromě party kolem Jonathan Davise jen malá hrstka kapel.
Za průkopníky, kteří řezali do podladěných kytar dřív, než to začalo být trendy, dále považujeme gotikou načichlé Coal Chamber kolem šílence Deze Fafary, hodné křesťanské hochy P.O.D., neuchopitelné Deftones a hlavně Limp Bizkit.

Rodícího se fenoménu dokázala nejlíp využít právě parta kolem Freda Dursta a geniálního kytaristy Wese Borlanda. Nejprve se vychytrale spojili s Korn, Orgy, Rammstein a dalšími partičkami na proslulém "Family Values Tour 1998".

Když byla cestička k slávě prošlápnuta, s instinktem predátorů přilepili ke svojí muzice atraktivní image: drzí spratci, namachrovaní macho frajírci, kteří v klipech na MTV poskakují ve vytahaných tričkách a kalhotech s řetězy u pasu se stále zvednutým prostředníčkem. Lepší způsob, jak k nu-metalu přitáhnout klíčové publikum, tedy hledající se teenagery, snad už neexistoval... Blížil se přelom milénia a nu-metal explodoval v plné síle...


Velký třístránkový článek o nu-metalu najdeš v lednovém Fakkerovi.

Korn



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení