Vánoční dárek, co (ne)chceš: Lukáš Vincour - Pipes and Pints

Vydáno: 11.12.2016 16:40 - Petr Adámek

Bubeník Pipes and Pints Lukáš Vincour si už jeden předčasný vánoční dárek nadělil sám, a to když před nedávnem vydal autobiografii Cesta od punku ke svobodě. A jak to má s těmi nechtěnými dárky?
Jaký byl nejlepší dárek, který jsi v životě dostal k Vánocům?
Jako dítě jsem měl největší radost z těch "tvrdých" dárků, v kterých se obvykle skrývala nějaká elektronika nebo digihry.

Z jakého dárku jsi měl naopak nejmenší radost?
Ve svých punkových začátcích jsem si moc přál "těžké" boty a jako fórek od mých rodičů jsem rozbalil vojenské kozačky.

Kniha Cesta od punku ke svobodě je Lukášovou autobiografií o tak trochu netradiční cestě člena několika úspěšných hudebních skupin. Nahlédnete do zákulisí kapel, se kterými se vypracoval od prvních koncertů ve sklepech a garážích až po vyprodané kluby po celé Evropě. Na své cestě prošel vývojem, ve kterém se oprostil od nepsaných pravidel subkultury a došel tak k osobní svobodě. A nebojí se o tom otevřeně mluvit ve své prvotině, kde bez obalu popisuje postoj k veganství, punku a svobodě. Pokecat s Vincou o jeho knížce můžete třeba 15. prosince v brněnkém podniku Rock And Roll Heaven.

Vzpomínky na chtěné i nechtěné dárky téměř třicítky domácích muzikantů najdeš v prosincovém Fakkerovi. V trafice hledej titulku s Jonathanem Davisem.

Anketa vánoce

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení