Blackmetalová legenda Master's Hammer povstane na Brutal Assault

Vydáno: 08.12.2016 12:30 - Petr Adámek

Domácí blackmetalová sestava Master's Hammer, jejíž kult daleko přesáhl hranice rodného Československa, se vrací na jediný koncert. Exkluzivní vystoupení chystá kapela v srpnu 2017 na festivalu Brutal Assault.
Master's Hammer patří bezesporu k nejvýraznějším tuzemským metalovým kapelám vůbec. Počátky kapely kolem frontmana Františka Štorma se datují k roku 1987. Jedni z průkopníků black metalu brzy dosáhli mezinárodního věhlasu, nepopiratelný vliv měli například na norskou metalovou scénu. Po kultovních albech Ritual a Jilemnický okultista se kapela v roce 1995 rozpadla.

V roce 2009 se ale Master's Hammer vrátili k aktivnímu působení, ovšem tentokrát jako výhradně studiový projekt. V nové etapě existence Master's Hammer vydali čtyři alba. Tím posledním je patnáctiskladbový opus Formulae z letošního roku.

"Poslední koncert odehráli Master's Hammer v roce 1992. Jedinečný koncert na příštím ročníku Brutal Assaultu je tak návratem na pódia po 25 letech a zároveň oslavou třiceti let existence této výjimečné kapely," podotýká organizátor festivalu Tomáš Fiala.
Už dvaadvacátý ročník prestižní metalové přehlídky Brutal Assault se odehraje druhý víkend v srpnu v areálu barokní pevnosti Josefov u Jaroměře. Organizátoři festivalu doposud oznámili zhruba čtyři desítky kapel, kromě jiného Morbid Angel, Nile, Opeth, Possessed, Rotting Christ, Electric Wizard nebo Mayhem.

Master's Hammer - Vracejte konve na místo


 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení