Orgy k nám přivezou industriální orgie

Vydáno: 30.11.2016 09:30 - Petr Adámek

Poprvé ve své dvaadvacetileté historii se u nás ukáže industrial metalová smečka Orgy. Svoji nálož elektronikou protkaných riffů přivezou 14. března do pražského Futura.
Orgy vznikli v roce 1994 a vyrostli z bohatého podhoubí losangeleské alt-metalové scény. K tvrdým riffům přidali chytlavé melodické motivy i elektronické prvky a zařadili se tak k průkopníkům nu-metalu, industrialu i goth-rocku. První album Candyass bylo jednoznačným úspěchem s dvěma miliony prodaných nosičů a s největším hitem kapely, předělávkou Blue Monday od ikonických New Order.

Druhé album se sci-fi tématikou Vapor Transmission z roku 2000 zaujalo rovněž, třetí Punk Statik Paranoia v roce 2004 již spíše předjímalo rozchod členů Orgy za vlastními projekty. Na konci devadesátých let sklízela kapela úspěchy na živých koncertech, mimo jiné také na společném Family Values Tour s Korn, Limp Bizkit, Ice Cube, Incubus a Rammstein.

V roce 2010 Jay Gordon na krátko obnovil band s původními kytaristy, aby se zakrátko rozhodl začít pracovat se sestavou mladších muzikantů a ve zvuku se posunout blíže k aktuálním trendům. Vloni tato formace vydala EP Talk Sick a na jaře roku 2017 vyjíždí poprvé do Evropy.


ORGY - Wide Awake and Dead



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení