HammerFall interview: Kožené kalhoty po koncertě ani omylem nevoní

Vydáno: 06.11.2016 09:10 - Kamila Ungerová

Heavy metal sám o sobě ztělesňuje nejedno klišé - od dlouhých vlasů přes černé oblečení, nejrůznější stříbrné doplňky a cetky až po kožené oblečení. Jak se muzikanti v upnutých kožených kalhotech cítí, nám v rozhovoru osvětlil zpěvák HammerFall Joacim Cans.
Kožené kalhoty nejsou během více jak hodinové show zrovna nejpohodlnější, přece jen příliš nevětrají. Anebo se mýlím?

Na pódiu kožené kalhoty už řadu let nenosím. Nosíval jsem je v mládí, ale dnes řeším spíš pohodlnost daného oblečení. Když po stagi běháš hodinu a půl, potřebuješ se cítit pohodlně. Poslední po čem toužíš, jsou nohavice, které by tě limitovaly. A pokud jsou navíc kožené, po chvíli se na tebe nepříjemně přilepí a už ani omylem nevoní... (smích)

Takže se ti kožené kalhoty přilepí na tělo, a pak je značně obtížné je svléct.

Máš úplnou pravdu. Pak nemáš na vybranou a musíš v nich jít i do hajan. (smích)
Ráno se ale řešení problému v podobě přilepených kalhot stejně nevyhneš. Joacime, potřeboval jsi někdy cizí asistenci?

Necháš si je na sobě, dokud neodpadnou. Což může trvat i měsíc... (smích) Teď ale humor stranou. Mám kamarády, ale i spoluhráče, kteří v kožených kalhotách skutečně spali. A usuzuji tak proto, že jsem je bez nich nikdy neviděl. Vlastně tyhle lidi svým způsobem chápu. Kůže dobře vypadá, můžeš v ní podnikat spoustu věcí, ale osobně jsem si je neoblékl přes 10 let. Nemám rád tu jejich neforemnost. Jasně, pětačtyřicetiletý chlápek se může do takových kalhot nacpat, procházet se v nich ulicemi Prahy a myslet si, bůh ví, jaký je machr. Ovšem představ si na druhé straně klučinu, který dře v továrně a k pásu přijde v kožených nohavicích. Budeš jej obdivovat? Ne! Zaťukáš si na čelo, protože se dřív nebo později upeče. Hlavní výhodou heavymetalové muziky tedy je, že kožené hadry jsou v ní dovolené, respektive žádané.


Kompletní čtyřstránkový rozhovor s HammerFall najdeš v listopadovém Fakkerovi.


Hammerfall


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení