VIDEO: X-Core posílají nekompromisní fuck off společnosti konzumu

Vydáno: 17.10.2016 11:15 - Kamila Ungerová

Ačkoliv z tvorby X-Core, kteří se do povědomí domácích fanoušků v roce 2008 nesmazatelně zapsali přelomovým albem In Hell, nezbylo příliš mnoho a návrat k českým textům může znít v některých uších poněkud zpátečnicky, nový videoklip "Kupuj, konzumuj a pak chcípni" nabízí (nejen) moderní sound.
Uslyšíte tu také syrové kytary namixované s elektronikou, tedy vše, co v současných metalcorových vodách frčí. Vedle propracovaného hudebního obalu skladba "Kupuj, konzumuj a pak chcípni" posluchače přitáhne zejména přímočarým textem, který se bez servítek naváží do konzumní společnosti. Tedy i do některých z nás.

A nemusíme být ani vztahovační. Stačí si jen sáhnout do svědomí a hned nám docvakne, že se nás "Kupuj, konzumuj a pak chcípni" také týká. Žijeme totiž v iluzorním světě, jehož středobodem jsou peníze, hmotné statky, pomíjivé slasti... A pokud se nám něčeho ze zmiňovaného nedostává, neváháme překročit hranu zákona. Kvůli prachům nevinného klidně zmlátíme do bezvědomí, a pak si zas chvilku chrochtáme v blahobytu. Vždyť, kdo by chtěl "jen" chodit z práce do práce, uskromnit se a poohlédnout se po trošku sofistikovanějších životních hodnotách...


X-Core - Kupuj, konzumuj a pak chcípni


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení