7 věcí, které jste (možná) nevěděli o Sum 41

Vydáno: 16.10.2016 16:30 - Mates Krč

Sum 41 se u nás očividně líbí. Po nadupaném srpnovém koncertu nemusí fanoušci truchlit, protože už 6. února se u nás Deryck a spol. zastaví znovu, aby fanoušky rozsekali svojí novou deskou 13 Voices. Jestli se považujete za fandy, jistojistě všech 7 zajímavostí o kapele znáte! A nebo ne?
1. Mizerní zloději...

Frontman Deryck, který byl před první tour Sum 41 plný očekávání, si s sebou na tour vzal vše, co měl: oblečení, nahrávací zařízení, televizor a videohry. Poté, co se třetí den vrátil z koncertu, bylo ale všechno pryč. Od té doby cestuje se čtyřmi košilemi a jedním párem Dickies kalhot. To už snad pro zloděje tak lákavé nebude!

2. Žrout kornoutů

Baskytarista Jason McCaslin je známý spíše jako "Cone". Přezdívku mu vymyslel Deryck se Stevem, který už ale nějaký ten pátek ve skupině není. Původ přezdívky je už ze středoškolského období, neboť "Cone" byl téměř závislý na zmrzlině v kornoutu. Nyní ho nazývá jeho vlastním jménem Jason nebo Jay oslovuje jen málokdo.

3. Jak se to sakra jmenujeme?

Když se v roce 1996 rozhodli mladíčci ze Sum 41 založit skupinu, jedním z problémů byl název pro svou partu. Jelikož je nenapadlo nic kloudného, podívali se do kalendáře. Bylo právě léto. Přesněji už 41. letní den. No, a název byl na světě! Jenže pokud se zeptáte kohokoliv z kapely, řekne vám, že se mu název nelíbí. Jenže když se shodli, že název stojí za prd, bylo už hodně pozdě.

4. Deryck (bývalým) basketbalistou

Ještě několik let po založení Sum 41 byl Deryck vášnivým basketbalistou. Konec jeho basketbalové kariéry přišel v roce 2003, když oznámil ukončení činnosti Michael Jordan. Informace Derycka tak rozhněvala, že s tímto sportem nadobro skončil.

5. Bratři jak se patří

Aby všichni poznali, že parta táhne za jeden provaz, spečetili své hraní ve skupině tetováním. Všichni včetně jejich manažera Greiga Noriho mají na své pravé paži těsně nad loktem vytetované číslo "41".

6. Nahý koncert

Slavní muzikanti mají nevýhodu v tom, že pokud se něco semele na pódiu, ví o tom poněkud víc lidí, než u kapely s pár fanoušky. Povídat by o tom mohl Cone. Kdysi dávno během jednoho koncertu mu ruply kalhoty tak nešťastně, že mu celé spadly dolů. No a protože neměl čas hledat náhradní hadry, odehrál zbytek koncertu jen v tričku.

7. Dámy, dřív než si s Deryckem něco začnete...

Zpěvák je známý svým někdejším sňatkem s hvězdičkou Avril Lavigne. Ovšem není to ona, která se dočkala největší pocty. Jedna z bejvalek ho tak naštvala, že se rozhodl napsat o ní píseň. Skladba nakonec dostala název "Crazy Amanda Bunkface".


Velký rozhovor s Deryckem Whibleym (nejen) o zničujících problémech s chlastem najdete v říjnovém Fakkerovi.


Sum 41 F!



SPARK TV: SUM 41 - rozhovor o nové desce "13 Voices" (Dave&Jason)



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení