6 věcí, které jste (možná) nevěděli o Bury Tomorrow

Vydáno: 09.10.2016 21:05 - Dominik Šidlo

Bury Tomorrow, britský ledoborec prorážející si cestu tvrdým hudebním průmyslem, se letos ukázal i u nás, konkrétně v pevnosti Josefov na festivalu Brutal Assault. Koncem října se u nás ukáží znovu. O důvod víc, proč se na zubiska této metalcorové příšery podívat hezky zblízka.
1. Brácha, ser na to...

Zatímco frontman kapely Daniel je mimo stage introvert a klidný člověk, jeho bratr Davyd (ano, pravdu se píše s tvrdým y) je zvíře. Jako příklad jeho zběsilosti se dá uvést tanec dole bez na oslavě narozenin kamarádovy babičky. Daniel to nemá s bratrem lehký, sám ale říká, že je to nejdůležitější člověk v jeho životě a že bez něj by to daleko nedotáhl.

2. Hodní nebo zlí kluci?

V songu "301" z alba Earthbound zazpíval svůj part i vokalista Hatebreed Jamey Jasta. O kapele pronesl, že je to jedna z nejzvláštněji poskládaných uskupení, protože zatímco frontman Daniel Winter-Bates spolu s bubeníkem Adamem Jacksonem jsou v soukromém životě klidní a mírumilovní, zbytek kapely by nejen při koncertech, ale i při jiných příležitostech, nejraději roztrhal všechno okolo sebe na kusy. "Fakt jsem nepotkal většího šílence, než je Davyd, a to už jsem taky pár magorů poznal," vyjádřil se Jamey v interview.

3. Vem to za mě, já jdu pařit!

Co my na kapelách oceňujeme, je přístup. Z britských kapel byste snad jen obtížně našli vstřícnější a "prolidštější" kapelu, než je právě BT. Nejen, že se nebojí chodit po koncertech mezi diváky a fotit se s nimi, ale zpěvák Daniel se také jednou vyměnil s jistým přítelem kapely, který vzal jeho místo za mikrofonem a Dan si šel koncert užít do první řady mezi diváky. Nářez, že?

4. Pít či nepít, to je oč tu běží...

Pokud se někdy zeptáte Daniela, proč den před koncertem nepije, pravděpodobně vám řekne, že má špatnou zkušenost. Tou zkušeností nejspíš myslí jeden z prvních koncertů kapely, kdy ho ovládala tréma, a proto dal na radu bývalého kytaristy Mehdiho Vismary, který mu poradil do sebe kopnout pár panáků. Koncert proběhl relativně dobře, pokud ovšem zapomenete, že Dan během koncertu několikrát odběhl zvracet, hodil svoje kalhoty do publika, prohazoval vtipy, kterým by se nezasmál ani Joker, a neustále tancoval, jako by byl třináctiletá slečna na koncertu Justina Biebera.

5. Bez nadávek nebo smrt!

Frontman se vážně dostane do problémů všude, kde to jen jde. Na nejmenovaném festivalu si ho během show zavolal člen security a řekl mu, ať už dál nenadává. Když Dan nepřestal, sekuriťák si ho zavolal znova a tentokrát už na něj mířil zbraní, přičemž mu zopakoval, ať nenadává. Tehdejší basák kapely Stray From The Path po onom člověku skočil a snažil se mu zbraň vzít. Oba byli zatčeni a ani jedna z obou zmíněných kapel nesměla opustit festival. No, Amerika je Amerika.

6. Podpis tam, kam se ti ještě nikdy nikdo nepodepsal

Každému rebelovi se určitě stalo, že měl potyčku s policíí. Kristian Dawson, kytarista kapely, o tom může povídat svoje. Po koncertě totiž fanynce podepsal živou želvu, což se neznámým způsobem dostalo k uším policie. Celý spor nakonec skončil pouze pokutou.


Velký rozhovor s Danielem z Bury Tomorrow najdeš v říjnovém Fakkerovi. Kapelu můžeš vidět už 30. října jako support Architects v pražské Roxy.


Bury Tomorrow F!

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení