Babymetal versus youtubeři versus metal

Vydáno: 27.09.2016 20:25 - Redakce

V roce 2014 Youtube kanál Fine Brothers Entertainment pustil tři singly Babymetal vybrané skupince youtuberů od videoherního nadšence Markipliera po acapella kapelu Pentatonix. Jak to dopadlo?
Frenetické změny žánrů, nesrozumitelná japonština a trojice rozverných teenagerek v nadýchaných sukních byly pro formát reaction videí jako stvořené. Pozvaní hosté se chytali za hlavu, nevěřícně zírali, dostávali záchvaty smíchu, třepali hlavou do rytmu "Doki Doki Morning", Pentatonix začali uvažovat o cover verzi Babymetal a náš oblíbený j-popový projekt najednou upoutal pozornost zcela nového publika.

Letos natočili Fine Brothers s Babymetal nové reaction video. Pustili dívkám původní klip z roku 2014 a natočili tentokrát pro změnu jejich reakci. Skutečnost, že Pentatonix začali zvažovat coververzi jedné z jejich písní, dívky nadchnul. Měly radost z každé pozitivní odezvy. I pro šok měly pochopení. Prý se jim při sledování prvního metalového klipu, který kdy v životě viděly, vedlo úplně stejně. Juimetal se dokonce nechala přinejmenším v jednom interview slyšet, že měla zpočátku z metalové hudby, kterou jí představil teprve Kobametal, vážně strach.
Na druhou stranu, metal na Juimetal a její dvě kolegyně nereagoval o moc líp. Úlek, znechucení, údiv, pobavení i nadšení – reakce metalové komunity byly pestré. Část lomila rukama nad przněním svého milovaného žánru, část aplaudovala způsobu, jakým stejnému milovanému žánru Babymetal rozčeřil stojaté vody. Málokdo zůstal lhostejný. Tváří v tvář těmhle dívenkám je totiž obtížné nemít žádný názor.Jaký je ten tvůj?


Velký článek o Babymetal a spoustu dalších textů o japonské muzice a stylu najdete v zářijovém Fakkerovi.


Babymetal - japan style






DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení