.5: The Gray Chapter od Slipknot je oficiálně zlaté

Vydáno: 22.09.2016 15:55 - Mates Krč

Páté studiové album Slipknot .5: The Gray Chapter, které je venku skoro dva roky, je od 31. srpna oficiálně cerifikované jako zlaté, a to za prodej přesahující 500 tisíc kopií.
Alba se za oceánem prodalo 132 000 kusů hned po prvním týdnu na trhu a startovalo z 1. místa prodejního žebříčku Billboard 200. CD se dostalo do prodeje v říjnu 2014 prostřednictvím Roadrunner Records.

.5: The Gray Chapter je z velmi smutného a bouřlivého období pro maskovanou devítku. Album se zabývá smrtí Paula Graye a v poslední době hodně probíraném nedobrovolném odchodu Joeye Jordisona, obou dlouholetých členů a skladatelů. "Skutečnost, že jsme se dokázali dostat ze sraček, a nejen udělat dobré album, ale učinit ho i výjimečným, je podle mého názoru dokladem toho, jak talentovaná skupina jsme," prohlásil zpěvák Corey Taylor.

Paul Gray zemřel v roce 2010 na předávkování drogami, zatímco Joey Jordison byl kvůli jeho dlouho utajovaným vážným zdravotním problémům vyhozen v roce 2013, těsně předtím, než Slipknot začali nahrávat nové album. Jejich místa v roce 2015 oficiálně nahradily bubeník Jay Weinberg a basák Alessandro "Vman" Venturella. Před pár týdny se ale Joey Jordison rozmluvil, že by se rád do Slipknot vrátil.

Minimálně jedním platinovým oceněním se honosí každá z předchozích čtyč nahrávek Slipknot. Dočkáme se někdy i něčeho podobného s nejnovějším albem? Rozhodně to bude ještě trvat, zatím si třeba alespoň pusťte jeden ze čtyř singlů z tohoto alba - "The Devil In I", "Killpop", "Custer" nebo "The Negative One".


Slipknot - The Devil In I

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení