Co mají společného Babymetal, Rammstein, Slayer a Rob Zombie?

Vydáno: 10.09.2016 14:25 - Redakce

Odpůrci Babymetal prorokovali, že tenhle pekelný popový projekt zmizí stejně rychle, jako se objevil. Nemá totiž šanci se udržet, ta prvoplánovost všechny brzo omrzí. No jo, jenže sestava se od svého vzniku v roce 2010 ne a ne zastavit...
V roce 2014 nastal klíčový okamžik. Eponymní debutové album Babymetal válcovalo japonskou hitparádu, prostřednictvím iTunes se k desce dostali i zahraniční posluchači z Německa či USA, hudební kritici řičeli nadšením a trio odehrálo dva koncerty v legendární hale Budokan. A to se z nich ještě ani nestala YouTube senzace.

V loňském i letošním roce se Babymetal taktéž činí. Skupina absolvovala turné po Evropě a USA. Děvčata zpívala na festivalech po boku Slayer, Metallicy i Megadeth a natočila singl s Dragonforce. Vydala druhou desku Metal Resistance. Su-metal si střihla duo s Robem Halfordem a Juimetal s Moametal u toho hrály klasickou vypalovačku Judas Priest na elektrické kytary.

Kapela si dohnala metalové vzdělání a pokračuje ve válcování mezinárodních festivalů a focení rozkošných skupinových fotek s metalovými ikonami (Abbath, Slayer, Rammstein, Deftones, Lamb of God, nebo Rob Zombie - Babymetal je posbíraly všechny). Ostatní skupiny na nich oceňují obrovskou koncertní energii, neotřelost a hráčskou úroveň. Na vyšumění do prázdna už je zkrátka pozdě. Babymetal tu je a bude. A odpor je marný!



Velký článek o Babymetal, fotky s výše zmíněnými hvězdami a spoustu dalších textů o japonské muzice a stylu najdete v zářijovém Fakkerovi.


Babymetal - japan style

Babymetal - Wikipedia: Fact or Fiction?

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení