FOTO: Brutal Assault - metalová party roku finišuje. Zamáčkněme slzu (den IV.)

Vydáno: 15.08.2016 13:40 - Jakub Hendrych a Kamila Ungerová

Závěrečný, tedy čtvrtý festivalový den, se v pevnosti Josefov nesl v duchu sluníčka a lehoulinkého vylidnění, neboť, dle slov některých fanoušků, brutalová sobota již nenabízela eye-catching, natož ear-catching interprety.
Jak pro koho. Hardcore pankáči Stick To Your Guns svou energickou show zas ukázali, proč je v Čechách milujeme a jsme na ně schopni zajít klidně třikrát za rok - letos v únoru, srpnu, a nakonec ještě v listopadu po boku Architects. No, neber to! Ale jestli jsi na větší úlety, tak jsi zaručeně upustil slinu během řádění německých ultra magorů Eskimo Callboy. Nebojí se těsného mixování diskofílie s prvotřídním metalcorem, k tomu přihodili hromadu konfet, a tak není divu, že ještě za bílého dne rozvířili nezapomenutelnou pařbu, která možná obměkčila nejednoho zaryté black metalistu.

Ten si pak přišel na své, jakmile zapadlo slunce. Taktovky se totiž ujmuly polské biblické obludy Behemoth, o pár hodin později zas jejich rodilí bratři Mgla. Prostě lahůdka, kterou Brutal Assault pomalu, ale jistě, uzavíral svůj jednadvacátý ročník. Tak zamáčknout slzu, zapálit svíčku Lemmymu v nově otevřené rock'n'rollové svatyni a bez váhání přísahat, že za rok si dáme tenhle neuvěřitelný metalový svátek znova. Vězte, že Fakker bude u toho a poreferuje vám o Emperor, Sikth (Snad svou účast už potřetí v řadě nezruší!), Eluveitie nebo třeba o Ulcerate.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení