Aktuální číslo v prodeji
Titulka aktuálního čísla
Kde koupit Fakker!
FajtFest2018
RECENZE: Tarja - The Shadow Self

RECENZE: Tarja - The Shadow Self

Vydáno: 12.08.2016 09:25 v sekci Fakkerník - Redakce

Tarja nahrála své nejlepší a nejpestřejší album, to je neoddiskutovatelný fakt. Konečně se jí podařilo sladit všechny komponenty - skladatelské i interpretační - k dokonalému výsledku.

Přitom je to stále typická Tarja se svým operním sopránem, ale nyní k němu přidala i takové pěvecké polohy, jaké bychom neočekávali. Ke své vášni pro vážnou hudbu a obvyklým symfonicko-metalovým prostředkům přidala i své nově objevené rockové srdce. Každopádně po tradičnějším úvodu (píseň "Innocence") přijde největší nářez, co kdy měla na desce: vypalovačka "Demons In You" s hostující Allisou White-Gluz. Po poslechu celé desky klidně uvěříte, že to je o ďáblíkovi v samotné Tarje, kterého vypustila na desku. Následuje chytlavá "No Bitter End" a po ní nádherná "Love to Hate", velká melodie, která by mohla být i titulní písní nějaké bondovky...

5/5

Kompletní recenzi a čtyřstránkový rozhovor s Tarjou najdete v srpnovém Fakkerovi, začátkem prosince vystoupí finská diva hned dvakrát v Česku.


Tarja F!


DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Ghost - Dance Macabre
VIDEO: V novém klipu Ghost si zahráli členové Metalliky, Avenged Sevenfold i Deftones Nepřehlédnutelnou stopu zanechala legendární ABBA na druhém vydaném singlu Ghost "Dance Macabre". Kromě toho Cardinal Copia a spol. zaujali netradičním videoklipem. čtěte zde
Vydáno: 22.05.2018 11:00 v sekci Video
Pilot Season: Natáčeli jsme u bazénu, ale byla to spíš sauna
Pilot Season: Natáčeli jsme u bazénu, ale byla to spíš sauna V půlce května proběhla na webu Fakkera premiéra nového klipu Pilot Season "Replaced" z aktuální desky A Deep Dive. Video sice vzniklo během chladného února, ale zima u toho klukům rozhodně nebyla. čtěte zde
Vydáno: 21.05.2018 12:40 v sekci Fakkerník
Fourth Face - Na hraně
PREMIÉRA: HC pionýři Fourth Face už se zase vztekají Křivda, vzdor, pomluvy, závist a nepochopení, ale taky naděje, odhodlání a síla zvednout se ze dna, nenechat si srát na hlavu a jít si za svým, ať to stojí co to stojí. To jsou zlomky témat nového tracku Fourth Face. čtěte zde
Vydáno: 20.05.2018 19:30 v sekci Video
Jonathan Davis - Basic Needs
VIDEO: Základní životní potřeby Jonathana Davise? Odpověď v třetím singlu! Legendární frontman Korn Jonathan Davis má za rohem vydání své sólové desky Black Labyrinth a představuje třetí singl. Opět libovka! čtěte zde
Vydáno: 20.05.2018 08:00 v sekci Video
Pilot Season - Replaced (video)
PREMIÉRA: Pilot Season hledají v klipu z plovárny svůj vnitřní klid Domácí pětice Pilot Season zašla namísto zkoušky na plavečák a výsledkem je video k songu "Replaced" z jejich aktuální desky A Deep Dive. čtěte zde
Vydáno: 17.05.2018 18:35 v sekci Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Tarja se v létě objeví na Metalfestu. Zazpívá společně s Sharon Den Adel (27.12.2016 16:35 v Novinky)
- FOTO: Metalová královna Tarja rozezněla ve Zlíně svůj andělský hlas (04.12.2016 23:25 v Foto)
- FOTO: Tarja si v Praze pilovala češtinu a radovala se z kytek (02.12.2016 12:50 v Foto)
- Tarja interview: Nikdy jsem nevyhořela (14.08.2016 09:40 v Fakkerník)
- VIDEO: Balzám pro uši aneb Tarja coveruje Muse (08.08.2016 19:05 v Video)
- Tarji není nikdy dost. V zimě opět zamíří do Česka (21.07.2016 12:45 v Novinky)
- VIDEO: Tarja zostřila hrany a vyhlíží novou desku (03.05.2016 10:55 v Video)
- Tarja Turunen se dává na klasiku (10.09.2015 10:00 v Novinky)
fakker.cz na Facebooku fakker.cz na Instagramu fakker.cz na YouTube Pište na fakker.cz RSS na fakker.cz
Aktuální číslo Fakker!

KALENDÁŘ AKCÍ

Pá 25.05.
Raindeer Fest 2018 (AC Klub, Hradec Králové)
Pá 01.06.
Metalfest (Amfiteátr Lochotín, Plzeň)
So 02.06.
Lenny Kravitz (O2 Arena, Praha)
So 02.06.
Metalfest (Amfiteátr Lochotín, Plzeň)
Ne 03.06.
Metalfest (Amfiteátr Lochotín, Plzeň)
Po 04.06.
Baroness (Lucerna Music Bar, Praha)
Út 05.06.
Rise Against (Forum Karlín, Praha)
St 06.06.
Moose Blood (Futurum, Praha)
Pá 08.06.
Hubertka Fest (Okrouhlička, Okrouhlička u Havlíčkova Brodu)
So 09.06.
Hubertka Fest (Okrouhlička, Okrouhlička u Havlíčkova Brodu)

» zobrazit všechny akce «

Aktuální číslo Spark
Rebel TV
©2010-2018 SMILE MUSIC s.r.o.
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Mobilní verze | ISSN 2336-3649
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver