Aktuální číslo v prodeji
Titulka aktuálního čísla
Kde koupit Fakker!
RECENZE: Tarja - The Shadow Self

RECENZE: Tarja - The Shadow Self

Vydáno: 12.08.2016 09:25 v sekci Fakkerník - Redakce

Tarja nahrála své nejlepší a nejpestřejší album, to je neoddiskutovatelný fakt. Konečně se jí podařilo sladit všechny komponenty - skladatelské i interpretační - k dokonalému výsledku.

Přitom je to stále typická Tarja se svým operním sopránem, ale nyní k němu přidala i takové pěvecké polohy, jaké bychom neočekávali. Ke své vášni pro vážnou hudbu a obvyklým symfonicko-metalovým prostředkům přidala i své nově objevené rockové srdce. Každopádně po tradičnějším úvodu (píseň "Innocence") přijde největší nářez, co kdy měla na desce: vypalovačka "Demons In You" s hostující Allisou White-Gluz. Po poslechu celé desky klidně uvěříte, že to je o ďáblíkovi v samotné Tarje, kterého vypustila na desku. Následuje chytlavá "No Bitter End" a po ní nádherná "Love to Hate", velká melodie, která by mohla být i titulní písní nějaké bondovky...

5/5

Kompletní recenzi a čtyřstránkový rozhovor s Tarjou najdete v srpnovém Fakkerovi, začátkem prosince vystoupí finská diva hned dvakrát v Česku.


Tarja F!


DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Zemětřesení ve Slipknot: Chris Fehn končí!
Zemětřesení ve Slipknot: Chris Fehn končí! S šokující informací přišli na své webové stránce Slipknot. Perkusionista Chris Fehn byl po událostech posledních týdnů vyhozen z kapely. #3 bylo součástí Slipknot od samého začátku. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2019 16:20 v sekci Novinky
I Prevail - Breaking Down
VIDEO: Dva singly v jeden den od I Prevail. Frontman se přiznává k depresi Hodně silné songy jako úvod svého druhého dlouhohrajícího alba představili Amíci I Prevail. V jeden den na nás vybalili pecky "Bow Down" a "Breaking Down". čtěte zde
Vydáno: 13.03.2019 11:10 v sekci Video
Firestarter (metal cover by Leo Moracchioli)
VIDEO: Leo Moracchioli je firestarter, twisted firestarter Leo Moracchioli je schopný spíchnout cover snad úplně na všechno od Lady Gaga přes vánoční odrhovačku "Last Christmas" až po Slipknot. Nejnovějším přírůstkem vzdává hold nebožtíku Keithu Flintovi z The Prodigy. čtěte zde
Vydáno: 12.03.2019 14:45 v sekci Video
Fajtfest zažije krutopřísnou party! Přijedou evropské superstars Eskimo Callboy
Fajtfest zažije krutopřísnou party! Přijedou evropské superstars Eskimo Callboy Dalšími headlinery Fajtfestu budou Eskimo Callboy! Jedna z největších evropských kapel jezdí velké festivaly, absolvala tour po boku Attily a jejich klip "MC Thunder" posbíral skoro 4 miliony views. Pro fesťák další milník a velký krok... čtěte zde
Vydáno: 11.03.2019 11:45 v sekci Novinky
Slipknot oznamují datum vydání nového alba a zabijácký Knotfest
Slipknot oznamují datum vydání nového alba a zabijácký Knotfest Tajemné odpočítávání, co z toho vyleze? Na vysněný nový song si musíme ještě nějaký ten čas počkat, víme už ale aspoň vydání placky. Stihnou to Slipknot před koncertem v Praze? čtěte zde
Vydáno: 09.03.2019 14:00 v sekci Novinky
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- FOTO: Tarja a Stratovarius naplnili Forum Karlín severskou symfonií (22.10.2018 16:30 v Foto)
- Tarja se v létě objeví na Metalfestu. Zazpívá společně s Sharon Den Adel (27.12.2016 16:35 v Novinky)
- FOTO: Metalová královna Tarja rozezněla ve Zlíně svůj andělský hlas (04.12.2016 23:25 v Foto)
- FOTO: Tarja si v Praze pilovala češtinu a radovala se z kytek (02.12.2016 12:50 v Foto)
- Tarja interview: Nikdy jsem nevyhořela (14.08.2016 09:40 v Fakkerník)
- VIDEO: Balzám pro uši aneb Tarja coveruje Muse (08.08.2016 19:05 v Video)
- Tarji není nikdy dost. V zimě opět zamíří do Česka (21.07.2016 12:45 v Novinky)
- VIDEO: Tarja zostřila hrany a vyhlíží novou desku (03.05.2016 10:55 v Video)
- Tarja Turunen se dává na klasiku (10.09.2015 10:00 v Novinky)
fakker.cz na Facebooku fakker.cz na Instagramu fakker.cz na YouTube Pište na fakker.cz RSS na fakker.cz
Aktuální číslo Fakker!

KALENDÁŘ AKCÍ

Út 19.03.
Mike Shinoda (Forum Karlín, Praha)
Út 19.03.
Blood Youth (Chapeau Rouge, Praha)
St 20.03.
Our Hollow, Our Home & Skywalker (Rock Café, Praha)
Pá 22.03.
Dave Ellefson (Masters of Rock Café, Zlín)
Ne 24.03.
Dope D.O.D. (Storm, Praha)
Po 25.03.
Dope D.O.D. (Fléda, Brno)
Út 26.03.
Sólstafir (Palác Akropolis, Praha)
Čt 28.03.
Sonata Arctica (Roxy, Praha)
Čt 28.03.
Napoleon (Chapeau Rouge, Praha)
Pá 29.03.
Oomph! (Nová Chmelnice, Praha)

» zobrazit všechny akce «

Aktuální číslo Spark
Rebel TV
©2010-2019 SMILE MUSIC s.r.o.
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 2336-3649
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver