Aktuální číslo v prodeji
Titulka aktuálního čísla
Kde koupit Fakker!
RECENZE: Tarja - The Shadow Self

RECENZE: Tarja - The Shadow Self

Vydáno: 12.08.2016 09:25 v sekci Fakkerník - Redakce

Tarja nahrála své nejlepší a nejpestřejší album, to je neoddiskutovatelný fakt. Konečně se jí podařilo sladit všechny komponenty - skladatelské i interpretační - k dokonalému výsledku.

Přitom je to stále typická Tarja se svým operním sopránem, ale nyní k němu přidala i takové pěvecké polohy, jaké bychom neočekávali. Ke své vášni pro vážnou hudbu a obvyklým symfonicko-metalovým prostředkům přidala i své nově objevené rockové srdce. Každopádně po tradičnějším úvodu (píseň "Innocence") přijde největší nářez, co kdy měla na desce: vypalovačka "Demons In You" s hostující Allisou White-Gluz. Po poslechu celé desky klidně uvěříte, že to je o ďáblíkovi v samotné Tarje, kterého vypustila na desku. Následuje chytlavá "No Bitter End" a po ní nádherná "Love to Hate", velká melodie, která by mohla být i titulní písní nějaké bondovky...

5/5

Kompletní recenzi a čtyřstránkový rozhovor s Tarjou najdete v srpnovém Fakkerovi, začátkem prosince vystoupí finská diva hned dvakrát v Česku.


Tarja F!


DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Návrat roku? Mötley Crüe odvolali definitivní konec své kariéry
Návrat roku? Mötley Crüe odvolali definitivní konec své kariéry Glam metalové Vánoce letos přišly s velkým předstihem. Legendární Mötley Crüe vyhodili do povětří smlouvu o ukončení kariéry. čtěte zde
Vydáno: 21.11.2019 14:42 v sekci Novinky
Amon Amarth, Arch Enemy, Hyprocisy, Tipsport Arena, Praha, 17.11.2019 (fotogalerie)
FOTO: Severská invaze - Amon Amarth v Praze podpálili vikinga Ohňivé i kouřové efekty, monstrózní řev a dunivé kytarové riffy. V takovém duchu se nesla severská metalová invaze pod vedením švédských Amon Amarth. čtěte zde
Vydáno: 18.11.2019 12:30 v sekci Foto
Fred Durst propůjčil svoji tvář a song Limp Bizkit do reklamy na autobazar
Fred Durst propůjčil svoji tvář a song Limp Bizkit do reklamy na autobazar Název CarMax vám na první dobrou asi nic neřekne. Limp Bizkit ale z naší nu-metalové generace známe všichni. Frontman Fred Durst se v jedné z posledních reklam firmy sám mihnul. čtěte zde
Vydáno: 15.11.2019 09:30 v sekci Novinky
Jinjer, The Agonist, Khroma, Space Variations, MeetFactory, Praha, 13.11.2019
FOTO: Jinjer dál letí vzhůru. Už i středně velké kluby jim přestávají stačit Neúnavní Jinjer se po svém prvním headline tour po Severní Americe vrátili do Evropy v senzační formě. V pražském MeetFactory vytáhla kapela na světlo pecky z čerstvé fošny Macro a Tatiana v sobě (opět) probudila šelmu. Jejich... čtěte zde
Vydáno: 14.11.2019 14:50 v sekci Foto
Fever 333 - Kingdom
AUDIO: Fever 333 přišli s nejlepší omluvou za zrušené shows. Vydali nový singl Kvůli nespecifikovaným problémům s plícemi zpěváka Jasona Aalona Butlera museli Fever 333 odpískat všechny na září plánované akce. Teď se ale vrací na stage. A omluva se přijímá. čtěte zde
Vydáno: 13.11.2019 16:55 v sekci Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- FOTO: Tarja a Stratovarius naplnili Forum Karlín severskou symfonií (22.10.2018 16:30 v Foto)
- Tarja se v létě objeví na Metalfestu. Zazpívá společně s Sharon Den Adel (27.12.2016 16:35 v Novinky)
- FOTO: Metalová královna Tarja rozezněla ve Zlíně svůj andělský hlas (04.12.2016 23:25 v Foto)
- FOTO: Tarja si v Praze pilovala češtinu a radovala se z kytek (02.12.2016 12:50 v Foto)
- Tarja interview: Nikdy jsem nevyhořela (14.08.2016 09:40 v Fakkerník)
- VIDEO: Balzám pro uši aneb Tarja coveruje Muse (08.08.2016 19:05 v Video)
- Tarji není nikdy dost. V zimě opět zamíří do Česka (21.07.2016 12:45 v Novinky)
- VIDEO: Tarja zostřila hrany a vyhlíží novou desku (03.05.2016 10:55 v Video)
- Tarja Turunen se dává na klasiku (10.09.2015 10:00 v Novinky)
fakker.cz na Facebooku fakker.cz na Instagramu fakker.cz na YouTube Pište na fakker.cz RSS na fakker.cz
Aktuální číslo Fakker!

KALENDÁŘ AKCÍ

Pá 22.11.
Leprous, Port Noir, (Palác Akropolis, Praha)
So 23.11.
Zimní Masters of Rock (Hala Euronics, Zlín)
Po 25.11.
Skillet (Refinery gallery, Bratislava)
Út 26.11.
Delain (Palác Akropolis, Praha)
Út 26.11.
Bokassa (Futurum, Praha)
St 27.11.
Skillet (Městská hala Vodova, Brno)
Čt 28.11.
Skillet (Malá Sportovní Hala, Praha)
Čt 28.11.
Devin Townsend, Haken (Roxy, Praha)
So 30.11.
Attila, Veil of Maya (MeetFactory, Praha)
So 30.11.
Kataklysm, Whitechapel, Fleshgod Apocalypse (Hala Euronics, Zlín)

» zobrazit všechny akce «

Aktuální číslo Spark
Rebel TV
©2010-2019 SMILE MUSIC s.r.o.
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 2336-3649
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver