Aktuální číslo v prodeji
Titulka aktuálního čísla
Kde koupit Fakker!
RECENZE: Tarja - The Shadow Self

RECENZE: Tarja - The Shadow Self

Vydáno: 12.08.2016 09:25 v sekci Fakkerník - Redakce

Tarja nahrála své nejlepší a nejpestřejší album, to je neoddiskutovatelný fakt. Konečně se jí podařilo sladit všechny komponenty - skladatelské i interpretační - k dokonalému výsledku.

Přitom je to stále typická Tarja se svým operním sopránem, ale nyní k němu přidala i takové pěvecké polohy, jaké bychom neočekávali. Ke své vášni pro vážnou hudbu a obvyklým symfonicko-metalovým prostředkům přidala i své nově objevené rockové srdce. Každopádně po tradičnějším úvodu (píseň "Innocence") přijde největší nářez, co kdy měla na desce: vypalovačka "Demons In You" s hostující Allisou White-Gluz. Po poslechu celé desky klidně uvěříte, že to je o ďáblíkovi v samotné Tarje, kterého vypustila na desku. Následuje chytlavá "No Bitter End" a po ní nádherná "Love to Hate", velká melodie, která by mohla být i titulní písní nějaké bondovky...

5/5

Kompletní recenzi a čtyřstránkový rozhovor s Tarjou najdete v srpnovém Fakkerovi, začátkem prosince vystoupí finská diva hned dvakrát v Česku.


Tarja F!


DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Ex-kytarista Red Hot Chili Peppers oznámil další sólo desku
Ex-kytarista Red Hot Chili Peppers oznámil další sólo desku Bývalý kytarista RHCP Josh Klinghoffer chystá pod pseudonymem Pluralone vybalit svoji první placku od rozchodu s kapelou. Půjde už o druhé album jeho sólového projektu. čtěte zde
Vydáno: 27.09.2020 09:30 v sekci Novinky
Jak měl původně vypadat přihrátý klípek BMTH s Yungbludem? Takhle!
Jak měl původně vypadat přihrátý klípek BMTH s Yungbludem? Takhle! Parádní song "Obey" z dílny BMTH ve spolupráci se stoupající hvězdičkou Yungbludem jste už asi slyšeli. A klip, který končí líbačkou dvou hlavních představitelů, asi viděli. Jak celé natáčení probíhalo? čtěte zde
Vydáno: 26.09.2020 15:04 v sekci Novinky
Jonathan Davis: Jak jsem skončil s pervitinem
Jonathan Davis: Jak jsem skončil s pervitinem O tomhle králi nu-metalu je všeobecně známo, že si dříve rád užíval svět pod vlivem určitých vylepšováků. Jedním z hlavních doplňků jeho stravy byl pervitin. čtěte zde
Vydáno: 26.09.2020 12:31 v sekci Novinky
Five Finger Death Punch vydají v listopadu druhou kompilaci největších hitů
Five Finger Death Punch vydají v listopadu druhou kompilaci největších hitů Rozjetý kolos Five Finger Death Punch se řítí dál. V listopadu vydá pod názvem A Decade Of Destruction – Volume 2 už druhou kompilaci svých největších hitů a bude na ní i akustická verze "Wrong Side of Heaven". čtěte zde
Vydáno: 25.09.2020 11:02 v sekci Novinky
Machine Gun Kelly má novou desku. Bez Kurta Cobaina by ale možná nikdy nevznikla
Machine Gun Kelly má novou desku. Bez Kurta Cobaina by ale možná nikdy nevznikla Právě dnes - tedy 25. září, vydává stále úspěšnější Machine Gun Kelly své dlouho očekávané pop-punkové album Tickets To My Downfall. Komu ale vděčí za svou hudební kariéru a kdo ho ovlivnil. O tom si s ním popovídal Kerrang! čtěte zde
Vydáno: 25.09.2020 09:04 v sekci Novinky
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- FOTO: Tarja a Stratovarius naplnili Forum Karlín severskou symfonií (22.10.2018 16:30 v Foto)
- Tarja se v létě objeví na Metalfestu. Zazpívá společně s Sharon Den Adel (27.12.2016 16:35 v Novinky)
- FOTO: Metalová královna Tarja rozezněla ve Zlíně svůj andělský hlas (04.12.2016 23:25 v Foto)
- FOTO: Tarja si v Praze pilovala češtinu a radovala se z kytek (02.12.2016 12:50 v Foto)
- Tarja interview: Nikdy jsem nevyhořela (14.08.2016 09:40 v Fakkerník)
- VIDEO: Balzám pro uši aneb Tarja coveruje Muse (08.08.2016 19:05 v Video)
- Tarji není nikdy dost. V zimě opět zamíří do Česka (21.07.2016 12:45 v Novinky)
- VIDEO: Tarja zostřila hrany a vyhlíží novou desku (03.05.2016 10:55 v Video)
- Tarja Turunen se dává na klasiku (10.09.2015 10:00 v Novinky)
fakker.cz na Facebooku fakker.cz na Instagramu fakker.cz na YouTube Pište na fakker.cz RSS na fakker.cz
Aktuální číslo Fakker!

KALENDÁŘ AKCÍ

So 24.10.
Nasty, Counterparts (Modrá Vopice, Praha)
Út 02.02.
Neck Deep (MeetFactory, Praha)
Pá 26.02.
Holding Absence (Underdogs, Praha)
So 03.04.
Ghostkid (Rock Café, Praha)
Po 12.04.
Parkway Drive, Crystal Lake, Hatebreed (Forum Karlín, Praha)
Čt 22.04.
Annisokay (Rock Café, Praha)
Ne 09.05.
Kublai Khan, Justice for the Damned (Nová Chmelnice, Praha)
St 19.05.
Silverstein (Futurum, Praha)
Čt 20.05.
Nightwish (O2 Arena, Praha)
Pá 28.05.
God Is An Astronaut (Palác Akropolis, Praha)

» zobrazit všechny akce «

Aktuální číslo Spark
Rebel TV
©2014-2020 SMILE MUSIC s.r.o.
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 2336-3649
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver