Die Antwoord: Hollywoodské hvězdy

Vydáno: 05.08.2016 08:00 - Lucie Mařanová

Africká smečka raperů Die Antwoord nefušuje jen do hudebního světa, svými filmovými ambicemi se netají, zatím si je můžeme vychutnat v trháku "Chappie."
Snímek "Chappie" vtrhnul na filmová plátna minulý rok a zažehnul novou vlnu popularity Die Antwoord. Režie se ujal Neill Blomkamp, který má na svědomí snímky District 9, anebo Elysium. Stejně jako District 9 se i Chappie odehrává v Jihoafrické republice, odkud kapela pochází.

Příběh nám ukazuje alternativní přítomnost, kde jsou roboti využíváni armádou, aby usnadnili zásahy proti kriminálníkům. Co se ale stane, když začne jeden z robotů cítit a vnímat emoce? A co teprve, když se dostane do rukou dvou gangsterů z ghetta? ¥o-landi a Ninja suplují roztomilému robotovi, připomínajícího Wall-Eho, rodiče. Mimo jiné se ve filmu objevují hvězdy jako je Hugh Jackman a Sigourney Weaver.

Die Antwoord plánují i vytvoření dokumentu o začátcích kapely a po skončení hudební kariéry, se chtějí kouzlu plátna věnovat naplno. Zatím se jejich konce obávat nemusíme, kdysi si vytyčili, že půjdou do důchodu po vydání pěti alb. Na podzim se dočkáme desky čtvrté, nějaký čas jim tedy ještě zbývá!
Ještě před angažmá v celovečerním filmu si střihli role v krátkém snímku Umshini Wam, o kterém se můžete dočíst v srpnovém čísle.

Chappie (2015) CZ HD oficiální trailer


Velký článek o Die Antwoord najdete v srpnovém Fakkerovi a už 22. srpna se tahle povedená partička ukáže naživo v Praze.


Die Antwoord F!


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení