5 věcí, které jste (možná) nevěděli o Architects

Vydáno: 31.07.2016 10:20 - Dominik Šidlo

Britská metalcorová bouře plná ostrých riffů přiletí rozbourat pražskou Roxy až 31. října, ale na přípravu není nikdy času dost. Tak co, kolik jste toho o manících Architects nevěděli?
1. Holčička z hororu

Na internetu lze najít desítky vtipných videí, kde se Sam z ničeho nic rozkřičí na celé kolo a zní u toho jak malá děsivá holka z nějakého amerického hororu. "Prostě mám rád svůj hlas," komentoval to frontman. Jistě, nebylo by na tom nic zas tak neobvyklého, kdyby tyto svoje výbuchy nepředváděl třeba na jazzových koncertech nebo na recepci v hotelu.

2. Metal je zábava, ne práce

Jednou při cestě na koncert uvízli Architects v dopravní zácpě, která trvala hodiny. Času měli dost, a proto vylezli z auta, začali klepat na okýnka aut kolem sebe a zadarmo posádkám rozdávat svá cédéčka. Tomu říkáme dělat muziku pro zábavu a ne pro prachy!

3. Nahá modelka? Ne, díky.

Charizmatický zpěvák Sam Carter jednou v interview vyjádřil své zhnusení nad nahou selfie americké modelky Kim Kardishian. Vlastně ani nedořekl větu a začal kroutit hlavou. Když se znovu chopil slova, oznámil jen, že přesně toto je tématem jejich nového alba - jak my lidé děláme ze země chlív pro prasata a naše dobré chování spáchalo sebevraždu někdy v minulém století.

4. Nesmíš stát za hovno!

Poté, co kapelu opustil kytarista Morgan Sinclair, napsali Architects ze srandy neoficiální inzerát, kde stálo: "Architects hledají kytaristu. Nesmí být debil, nesmí stát za hovno, musí mít rád Davida Ickeho a musí mít rád fotbal." Co dodat, přesně stanovená kritéria...

5. Nedělejte si ze mě srandu...

Basáci to v kapelách nemají snadný. Výjimkou není ani Alex Dean, kterého si zbytek sestavy neustále dobírá. Například fotí každé jeho tělesné zranění, včetně beďarů, a tyhle fotky dávají na sociální sítě. Jednou si na něj dvojčata Searleovi počkala, každý ho chytil za jedno ucho a Sam Carter to fotil. Hodně štěstí s kapelou, Ali.

Velký článek o Architects najdeš v červencovém Fakkerovi. A potkáme se 31. října na koncertě v pražské Roxy.


Architects F!


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení