5 věcí, které jste (možná) nevěděli o Avatar

Vydáno: 17.07.2016 21:30 - Redakce

Všem, kdo znají metalovou kapelu Avatar, se kromě jejich originální hudby a pekelné show na koncertech vryla do paměti i jejich specifická image. Ale to není vše, čím je tahle sestava zajímavá. Co dalšího jste o Avatar nevěděli?
1. Německá krev

Johannesova maminka je původem z Německa, díky tomu nedělá muzikantovi problém poskytovat interview jak ve švédštině a angličtině, tak i v němčině. A další zajímavost - jeho maminka se podílela i na tvorbě songu "Tsar Bomba", který je celý v němčině.

2. Black Waltz všechno odstartoval

Pokud byste navštívili koncert Avatarů před jejich albem "Black Waltz", asi byste na ně snadno zapomněli. Byli spíše průměrná deathmetalová kapela bez nějakého výraznějšího rysu. To se změnilo v roce 2012 právě s příchodem desky Black Waltz, na níž chtěli Avatar vytvořit něco, díky čemu si je lidi zapamatují. V průběhu natáčení klipu nikdo nevěděl, jakou roli by v něm měl Johannes hrát. Nakonec padl nápad, že by mohl v klipu hrát klauna; nechal si tedy pomalovat obličej a to odstartovalo image Avatarů, jakou známe dnes. Johannes řekl, že když má na sobě svoji masku, otevírá mu to úplně nové možnosti a může dělat to, co ve svém "normálním já" dělat nemůže.

3. Milovníci South Park

Avatar jsou velcí fanoušci kresleného seriálu South Park, a jedna z jejich bonusových písniček na posledním albu Feathers & Flesh je dokonce cover na písničku ze seriálu.

4. Sky Burial napsán ve strachu ze smrti

Kdo slyšel album Feathers & Flesh, slyšel i poslední příběhovou písničku alba, "Sky Burial". Johannes o písni prozradil, že ji napsal v době, kdy se sám bál o svůj život. Možná proto se mu v písni podařilo tak úžasně vystihnout smutnou atmosféru.

5. Líbí se Vám Johannesova hůl? Kupte si ji!

K Johannesovi neodmyslitelně patří jeho černá hůl s lebkou na konci. Pokud jste velcí fanoušci Avatar a tu hůl prostě musíte mít, můžete si ji klidně pořídit na netu. Za pouhopouhých osm a půl tisíce korun bez poštovného. A to se vyplatí!...

Velký rozhovor s Avatar najdeš v červencovém Fakkerovi.

Avatar F!


autoři: Vendula Šmídová, Lukáš Tomčal


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení