Brutal Assault zná kompletní line-up. Očekává metalovou špičku

Vydáno: 30.06.2016 12:30 - Redakce

Letošní jedenadvacátý ročník už má svůj kompletní lineup. Festival opět láká na více než stovku kapel všech metalových žánrů. Akce se tradičně odehraje v areálu barokní pevnosti Josefov u Jaroměře, letos v termínu 10. - 13. srpna.
Letošnímu Brutal Assaultu vévodí například vyslanci stoner metalu Mastodon, polská black metalová ikona Behemoth, osobitý japonský post rock Mono, americký hardcore Parkway Drive, britský kultovní doom metal Electric Wizard nebo temný americký industrial Ministry.

Festival však nesází na několik hlavních hvězd, ale na vyrovnaný program tak, aby si každý mohl vybrat své favority. "Loni jsme šli cestou, kdy jsme neměli jednu velkou kapelu, ale rozložili jsme naší pozornost na celý lineup, což je směr, kterým jdeme i letos," podotýká za organizátory Tomáš Fiala. "Chceme, aby si každý návštěvník mohl užít co největší množství svých oblíbenců," dodává.

Odezva fanoušků je podle Fialy fantastická, což je znát na každoročním růstu návštěvnosti. Loni festival přivítal na 18 tisíc lidí, letos by se mohla hranice opět o něco posunout. "Brutal Assault má své dlouholeté příznivce, kteří se nerozhodují podle aktuálních účinkujících, ale přijíždějí za atmosférou. Jsme rádi, že jich je každý rok o něco víc," vysvětluje.
 

Brutal Assault 2015 – Feeling of desire


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení