Festivalové historky (II.): Kolik u vás stojí plastový kelímek?

Vydáno: 09.06.2016 07:20 - Petr Adámek

Typický Čech je (slušně řečeno) vyčůraný jak díra do sněhu. Své o tom ví i jeden z pořadatelů Rock for People Michal Thomes...
"Na Rock for People se ještě v dobách Českého Brodu točilo pivo do obyčejných plastových kelímků, nikoliv do těch omyvatelných jako dneska. Vykupovali jsme je zpátky za jednu korunu. Areál byl díky tomu úplně čistý a uklizený, protože je všichni poctivě vraceli. První rok se zpátky do výkupu vrátilo asi 80% kelímků, z čehož jsme měli radost a další rok jsme to zavedli znova. Jenže na konci festivalu jsme spočítali, že máme zpátky asi o pětinu kelímků víc, než se vytočilo piv. Zjistili jsme, že si lidi v papírnictví ve městě nakupovali ve velkém kelímky za padesát halířů, pašovali je potají do areálu a tam je vraceli za korunu. Opět se nám potvrdilo, jak jsou Češi vynalézaví," vzpomíná Thomes.

Na Rock for People do Hradce Králové se letos vypravte v termínu 3.-5. července. Stage budou okupovat např. The Offspring, Bullet for My Valentine, Five Finger Death Punch nebo Enter Shikari.

Další nálož festivalových historek najdeš v červnovém čísle Fakkera.


Festivalové historky F!

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení