Nergal (Behemoth): Korán jsem v knihkupectví nesehnal

Vydáno: 05.06.2016 15:30 - Redakce

Polští Behemoth se ve svých textem často opírají do křesťanství. Frontman nergal měl dokonce oplétačky s justicí poté, co na pódiu zapálil bibli. Proč se podobně neopírá také do islámu?
"Tahle otázka mi bývá často kladena," připouští Nergal. "Když jsem udělal tu věc s biblí. Argument byl furt stejný, udělal bys to samé s koránem? A má odpověď byla vždy stejná – nechte mě nejdřív přečíst si korán, protože jsem ho nikdy nečetl. Hledal jsem ho nedávno po knihkupectvích a mám docela vtipnou zkušenost. Když jsem se na korán ptal, tak se na mě dívali jako na blázna nebo dokonce s odporem. Doufal jsem, že bude v nabídce několik edicí, ale nebyla ani jedna."

"Ale netřeba chodit do přílišných detailů, jestliže máš základní znalosti o všech třech náboženstvích. Židé a křesťané sdílí společné základy, ale i islám byl inspirován v mnoha směrech biblí. Podle jedné interpretace je korán přepsaná bible, jako upravená verze. Islám uznává Ježíše, nepovažuje ho za syna božího, ale považuje ho za jednoho z proroků, atd. Existuje hodně paralel. Takže když Behemoth vyjadřují svoje znechucení nad náboženstvím, samozřejmě tím myslíme všechna náboženství, to by mělo být zřejmé."

Kapelu můžeš vidět naživo na srpnovém Brutal Assault.

Velký pětistránkový článek o Behemoth najdeš v červnovém Fakkerovi.


Behemoth F!






DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení