Třídenní kérovací maraton Tattoo Convention má za sebou osmnáctý ročník

Vydáno: 30.05.2016 16:15 - Petr Adámek

Předposlední květnový víkend patřil na pražském Výstavišti akci Tattoo Convention. Průmyslový palác se tak na tři dny proměnil v nejpotetovanější místo v celé Praze.
Jako v úlu. Atmosféru akce nejvěrněji charakterizuje právě jemný bzučivý zvuk tetovacích mašinek, neznatelně zaplnil ceůlý prostor haly. Podle pořadatelů bylo na místě na osm desítek salónů, kde se po celou dobu tetovalo o sto šest. K vidění byly motivy všech možných stylů a druhů, od tradičních vzorů až po ty nejmodernější, motivy jasně konkrétní i absolutně abstraktní, takže o inspiraci skutečně nebyla nouze a vybrat si podle svého gusta si mohl skutečně každý.

Potkat na místě někoho bez kérky bylo skoro nemožné a velká část návštěvníků si něco nového pod kůží odnesla i přímo z akce. A kdo nestál o inkoust pod kůži, mohl si vybrat aspoň nějaký ten hadřík z několika stánků.

Tattoo Convention samozřejmě není jen o tetování. Na pódiu se během třídenního maratonu vystřídali Thunderbirds, poslední dobou velmi úspěšní The Atavists, Ráj houbařů nebo hiphopový DJ Mike Trafik se svými fellaz Orionem, Vladimirem 518 a LA4.

Pokud něco k tattoo kultuře neodmyslitelně patří, jsou to krásné ženy. Potetované krásky z řad návštěvnic zdatně doplňovaly hostesky jednoho pánského časopisu, další půvabné tváře jste mohli obdivovat i v časopisech o tetování a taktéž na pódiu při vyhlašování Miss Tattoo Convention. V programu akce nemohlo chybět ani klání o nejlepší kérky. Cenu si odnesl Slovák Peter Hlavačka ze studia Deep Art Tattoo. Tak zas za rok.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení