Amon Amarth interview: Vikingem maximálně na dva dny!

Vydáno: 26.04.2016 15:30 - Lucie Mařanová

Zpívat o vikinzích? Proč ne. Ale žít jako viking? To už taková sranda není. Něco o tom ví i kytarista Amon Amarth Olavi Mikkonen, s kterým jsme si pokecali po telefonu.
Olavi, kdybys mohl cestovat v čase, vrátil by ses do časů vikingů a žil s nimi?
(dlouho přemýšlí) Na jednu stranu by to bylo určitě super, ale na druhou... Jsem zvyklý žít v moderní době se všemi těmi možnostmi komunikace. Doma mám pohodlnou postel, televizi, vyhřátý domov, spoustu jídla. Už táta mi říkal, že jsem línej. Takže bych si asi úplně neužíval být někde v mrazu. Jsem pohodlnej člověk, víc než den dva bych to asi nedal.

Váž zpěvák Johan Hegg měl dokonce středověkou svatbu. Líbilo se ti to?
Jojo, bylo to skvělé. Už je to pár let zpátky, ale celé to bylo naprosto skvěle zorganizované, tematicky zpracované. Naprosto cool akce!

Zkoušel jsi někdy žít jako viking?
Navštívil jsem spoustu středověkých a vikinských festivalů a trhů. Dřív jsme byli skoro každý měsíc někde. Neoblíkal jsem se sice jako viking, ale jedli jsme a pili jako praví válečníci, sledovali u toho bitvy. Je to skvělá zkušenost a zábava. Poslední video, co máme, "At Dawn's First Light", jsme natáčeli právě v jedné takové historické vesničce v Německu. Také jsme byli v Polsku. Nejlepší na tom je, že tam jomsvikingové před tisíci lety doopravdy žili! Ale jak už jsem řekl předtím, jsem na to vikingování moc zhýčkaný.


Kompletní rozhovor najdeš v květnovém Fakkerovi. Na stáncích od 2. května.

Kapelu můžeš vidět naživo 16. července na Masters of Rock.



Amon Amarth F!

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení