Špunty do uší! Do Česka se vracejí Swans

Vydáno: 07.04.2016 08:40 - Petr Adámek

Swans, kteří jsou považováni za jednu z nejhlučnějších kapel současnosti, se po roce a čtvrt vrátí zahrát českému publiku. Tentokrát se v základech otřese pražské Divadlo Archa a to 19. října.
Když se Michael Gira rozhodl po bezmála patnáctileté pauze v roce 2010 Swans reaktivovat k novému životu albem "My Father Will Guide Me Up a Rope to the Sky", nikdo ještě netušil, co to bude za rozruch a že startuje jejich zlatý věk. Praha tehdy každopádně nechyběla mezi zastávkami hned prvního turné a po té rovněž ani jednou s každou další novou nahrávkou.
Není divu, že se kapela chce se svými zdejšími fanoušky také důstojně rozloučit. Současná inkarnace Swans podle slov samotného lídra totiž končí. Skupina se v červnu rozloučí novým trojalbem The Glowing Man a nadále bude Michael Gira pod značkou Swans nahrávat a vystupovat v odlišné sestavě a se zcela novým konceptem. Taktéž koncertní aktivita bude výrazně potlačena.

Lídr Swans má k naší zemi speciální vztah nejen díky svým českým předkům (jeho příjmení je derivátem českého "Jíra"). Svoji kapelu do tehdejšího Československa (do Prahy, Brna a Bratislavy) přivezl ke koncertům v utajení ještě dlouho před přelomovým rokem 1989 a zvláště do Prahy se s nimi či s dalšími projekty rád vracel i po něm. Naposledy se u nás ukázal loni v létě na festivalu Colours of Ostrava.

Swans - The Glowing Man



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení