Ve Futuru se bude hrát o účast na polském Woodstocku

Vydáno: 06.04.2016 16:05 - Redakce

Největší festivalová scéna v Evropě, polský festival Przystanek Woodstock, s návštěvností víc jako milión lidí organizuje každoročně Eliminace. Jakýsi souboj o účast na festivalu se letos vůbec poprvé uskuteční i v Praze. Termín je 9. dubna v pražském Futuru.
Eliminace je soutěž kapel v živém hraní před porotou, která vybírá, kdo vystoupí na jedné scéně s největšími světovými hudebními hvězdami. Do těchto Eliminací se každý rok přihlásí stovky kapel z celého světa. Právě pro velký zájem o polské Eliminace se polský Woodstock rozhod udělat poprvé v historii Eliminace určené zvlášť pro české, slovenské a maďarské kapely. Do těch se od 1.2. do 15.3. přihlásilo 69 kapel z Česka, Slovenska a Maďarska.

Z přihlášených kapel porota vybrala na finálové hraní v pražském Futuru kapely Ancient Desire (CZ), Eponine (CZ), Barbar Punk (CZ), Anacreon (CZ), Snap Call (CZ), Virrasztók (HU), Denoi (CZ) a Bod Omylu (SK). Hostem večera bude polská metalová legenda Corruption a hvězdou večera bude slovenská kapela The Paranoid. Eliminace proběhnou v sobotu 9. dubna od 16:00 v pražském Futuru. Vítěze Eliminací Przystanek Woodstock Prague 2016 porota vyhlásí po vystoupení hvězdy večera, kapely The Paranoid. Vstupné je zdarma.

V Polsku probíhají semifinálové koncerty Eliminací ve třech městech - Wroclawi (kde je české zastoupení kapelou The Snuff), Lódži a Gdaňsku. Finále se tento rok bude hrát v Poznani. Festivalová porota vybírá na těchto koncertech kapely, které si pak zahrají na jedné ze scén polského Woodstocku.

 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení