Dave Mustaine: thrashmetalový gigant

Vydáno: 22.03.2016 21:30 - Redakce

Když mladého Davea vyhodili z Metalliky, protože trhal všechny rekordy v chlastu, způsobilo mu to velkou ránu na duši. Rozhodl se, že založí kapelu, která bude větší a rozhodně tvrdší než ta tlupa idiotů, která se ho tak lehkovážně zbavila.
Jak na to šel, lze posoudit z porovnání skladeb "The Mechanix" a "The Four Horsemen", pod nimiž je Mustaine podepsán a které se objevily na prvních albech obou kapel. I když s Megadeth nedosáhl takových komerčních úspěchů, jako jeho původní kapela, nikdy na rozdíl od nich neopustil thrash a dodnes od něj (a jeho spoluhráčů, kterými míchá jako kartami do pokeru) dostáváme prvotřídní kvalitku.

Nelze zapomenout, že v roce 2009 byl v knize "100 největších metalových kytaristů" zařazen jako číslo jedna! Mezitím ovšem baví a leká své fanoušky i odpůrce pestrými způsoby: provozoval černou magii, kvůli nehybné ruce prodal všechny své kytary, rozpustil kapelu a opustil metal (ale po úspěšné léčbě se naštěstí vrátil), zúčastnil se rehabilitačního protidrogového programu, našel Boha a stal se křesťanem (takže jezdil na turné se svým osobním pastorem).

Když k tomu přičteme jeho nevymáchaná ústa a upřímné srdce (chtěl třeba na hranici USA s Mexikem postavit Velkou čínskou zeď), je tu vždycky něco, co nenudí. A ovšem, na prvním místě vynikající thrash metal!

Velké povídání o thrash metalu čti v březnovém Fakkerovi.

Thrash metal

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení