Zbrusu nový open-air v Praze: Metronome festival láka na Iggyho Popa nebo Foals

Vydáno: 02.03.2016 12:50 - Redakce

Metronome festival se uskuteční od 25. do 26. června v areálu holešovického Výstaviště, láká na ikonu Iggyho Popa, jednu z nejžádanějších kapel současnosti Foals či populární indierockery The Kooks.
Headlinerem festivalu je legendární Iggy Pop, který představí nejen skladby z nové desky Post Pop Depression, ale i průřez své sólové tvorby, zejména z jeho slavného berlínského období. Druhým headlinerem je jedna z nejžádanějších kapel současnosti - britští Foals. Loni na podzim vydali své již čtvrté studiové album What Went Down a během letošního turné se jim podařilo vyprodat i proslulý stadion Wembley. Těšit se můžete také na jedny z nejvýraznějších zástupců britské indie rockové scény The Kooks.

Mezi dalšími interprety multižánrového festivalu jsou britsko-španělská elektrofolková formace Crystal Fighters, slovenský zpěvák Richard Müller, legendární Ivan Král a další domácí formace J.A.R., Mydy Radycad či Ghost of You.

"Líbí se mi představa, že člověk přijede do hlavního města na prodloužený červnový víkend, projde si památky a odpoledne stráví procházkou po pražských ostrovech a parcích, kde mu zahrají mladí talentovaní hudebníci na United Islands of Prague. Večer pak tramvají dojede o pár zastávek na Výstaviště a bude mít možnost poslechnout si světové hudební hvězdy," dodává za pořadatele Martin Voňka.
Více info najdete na stránkách festivalu.

Iggy Pop - Lust For Life


 

 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení