Bury Tomorrow interview: Odložme telefony a buďme lepší!

Vydáno: 07.02.2016 18:50 - Kamila Ungerová

Daniel Winter-Bates už deset let stojí v čele úderky Bury Tomorrow, která nedávno vydala nové album Earthbound a v srpnu jej nasype do publika festivalu Brutal Assault. Kromě zběsilého řevu má Dani co říct i ke společenským otázkám...
Titulní singl "Earthbound“ naráží na přízemnost dnešní společnosti a její nezájem učinit svět lepší.  Čím konkrétně ničíme náš jediný domov?

Myslím, že z ekologického hlediska se svět nezabývá těmi problémy životního prostředí, kterými by se zabývat měl. Lidé by si měli více uvědomovat, co vkládají do svých úst, jak se chovají k oceánům, přírodě… V politické rovině pak trávíme hodiny a hodiny diskusemi o pravidlech a hlásáme, že by měl svět držet pospolu, spolupracovat, neboť v té nejzákladnější rovině jsme všichni lidskými bytostmi, které se jen narodili na různých místech. Domnívám se, že bychom se měli soustředit na společné cíle, dobývat vesmír a neobviňovat se vzájemně ze svržených bomb. 

Odvíjí se tedy vše od zdravějšího životního stylu?

Rozhodně.

Co považuješ za nejtěžší břímě člověka?

Nejtěžším břemenem člověka je, že by měl napravit svět, který se rozpadá. Měli bychom odložit telefony a pokusit se stát lepšími, protože každého z nás nejvíce tíží vědomí, že jsme svým způsobem špatní.

Celý rozhovor si můžeš přečíst v únorovém Sparku. Recenzi aktuálního alba a desítku nejzásadnějších desek podle Daniho najdeš v aktuálním Fakkerovi.



Bury Tomorrow - Earthbound
 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení