Myrkur: black metal bez corpse paintu

Vydáno: 17.01.2016 10:40 - Lucie Mařanová

Nejspíš jste si už všimli, že Amalie není obyčejná holka z Dánska. Liší se i od jiných ženských metalových ikon a nepodobá se žádné zpěvačce, kterou jsme tu dosud měli.
Není precizně učesaná, nenosí gothické šaty ani upnuté kožené korzety a nejradši vám zahraje ve skandinávském svetru nebo naprosto obyčejných bílých šatech.

A rozhodně se neskrývá pod tunou make-upu. Nosí vůbec nějaký? "Ne, pokud nemusím. Je pravda, že nepoužívám ani corpse paint jako ostatní blackmetalové kapely. Nemyslím si, že je to potřeba. Můj vzhled je naprosto dostačující pro to, co se snažím prezentovat svou hudbou a vystoupeními. Není to něco, o čem bych přemýšlela. Pokud budu chtít, tak se namaluji, ale když ne, tak ne. Je to součást mnoha kapel, které to používají jako prostředek sebevyjádření, což chápu. Může to být velmi zajímavé, ale není to součástí mé hudby."

K nahrávání alba M si také vybrala naprosto neobyčejné místo a to hrobku Emanuela Vigelanda. Chtěli byste strávit pár hodin v něčí hrobce? Amalii se ale taková zkušenost hrozně líbila! "Dalo mi to hodně. Je to skvělý případ toho, jak tě tvé okolí ovlivňuje, skvěle se to prolínalo a doplňovalo s mou hudbou. Je tam úplná tma a mrzne tam, neexistuje tam žádný zdroj tepla. Cítíš podstatu umělce a víš, že je tam pohřbený. Bylo to rozhodně dokonalé místo pro nahrávání mých vokálů."

Asi si teď říkáte: "Zná vůbec tvorbu onoho umělce nebo je to jen póza?" Odpověď je jednoduchá - ví moc dobře, o koho se jedná. "Ten známý sochař, kterého znají všichni návštěvníci Osla díky Vigelandově parku, je Emanuelův bratr. Emanuel byl tedy naštvaný, že nedostal takový prostor, takže si pro sebe vytvořil obrovské mauzoleum mimo Oslo. Celé to pomaloval postavami mrtvých, byl to jeho akt rebelie, což je podle mě naprosto super a byla to pro mě jasná volba pro nahrávání."

Čtěte rozhovor s Myrkur v lednovém Fakkerovi.


Myrkur


Myrkur - Nattens Bar



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení