IAMX bude rozdávat štěstí i v Brně

Vydáno: 14.01.2016 10:40 - Petr Adámek

Necelého půl roku od pražského koncertu se britský zpěvák a skladatel IAMX ukáže i v Brně. V rámci tour k albu Metanoia tu vystoupí 7. března na Flédě.
IAMX je sólovým projektem Chrise Cornera, který se proslavil již svým účinkováním v britské trip hopové kapele Sneaker Pimps. Sólovou kariéru začal před jedenácti lety vydáním debutu Kiss+Swallow. Již zde byla jasně daná estetika celého hudebního projektu postavená na noirové skličující atmosféře s až teatrálně vypjatými momenty. Hudebně se IAMX opírá o chladnou elektroniku, která odkazuje jak ke klasikům Depeche Mode, The Cure ad., ale také ke gotickému rocku kapel jako Lacrimosa.

Z IAMX se postupem času stal komplexní umělecký projekt, ve kterém se hudba spojuje s fotografií, videem a performance. V červnu 2015 vyšel singl "Happiness" jakožto předzvěst nového alba Metanoia, které vyšlo na podzim. Kvůli natáčení se IAMX přesunul do Los Angeles, které přineslo mnoho nových tvůrčích impulsů. Celé album nahrál zcela sám, bez členů své kapely.
Lístky jsou v prodeji od 490 Kč.

IAMX - Happiness




DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení