Lemmy Kilmister podlehl rakovině. Bylo mu 70 let

Vydáno: 29.12.2015 09:25 - Petr Adámek

Jeden z největších rokenrolových králů zemřel 28. prosince po krátkém boji s extrémně agresivní formou rakoviny. Informovala o tom kapela na svém facebooku.
Ian "Lemmy" Kilmister byl zpěvák, baskytarista a zakládající člen Motörhead. S kapelou, která letos oslavila 40 let na scéně, vydal přes dvacet alb, jichž se prodalo přes 30 milionů kopií. Poslední nahrávka Bad Magic vyšla letos v létě. Jejich agresivní styl hraní ovlivnil řadu kapel od Metallky po Guns N' Roses. Motörhead se velkou měrou podíleli na formování punku, thrash metalu i hardcoru.

Sám Lemmy se stal ikonou díky svému nezřízenému stylu života. V něm hrály roli zejména alkohol, drogy a samozřejmě ženy. Velkou oblibu měl v amfetaminech, legendární jsou i historky o velmi nadprůměrné konzumaci Jacka Danielse. Sám o sobě prohlašoval, že je nezničitelný a bude koncertovat, dokud neumře. "Dokud budu moct přejít pódium bez hole, nebo klidně s holí, budu hrát," tvrdil ještě před rokem se smíchem.

Motörhead se letos v létě objevili na festivalu Rock for People v Plzni, kde zazněla i největší vypalovačka "Ace of Spades". Další koncert v Česku byl v plánu v únoru.

"Nemůžeme vyjádřit náš smutek a šok. Slova pro to neexistují. V nejbližších dnech sdělíme víc. Pro tuto chvíli si zapněte nahlas Motörhead a dejte si pár drinků," napsala kapela na svém facebooku.


Motörhead - Ace Of Spades



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení