RECENZE: The Truth Is Out There umějí zběsilost i melodii

Vydáno: 06.12.2015 20:20 - Petr Adámek

O ostravské úderce se poslední roky mluvilo jako o jednom z největších objevů post-hardcorové scény. Jejich první dlouhrající album tyto vzkazky potvrzuje.
Nesporný talent napsat ze řetězu utrženou a zároveň chytlavou pecku prokázali The Truth Is Out There už na předchozích dvou EP, která jim vysloužila označení "čeští Enter Shikari". Tahle často limitující nálepka je s jejich první dlouhohrající deskou definitivně pryč. Lighthouses je osobité a pestré album, na němž se skupina nebojí uřvaných a zběsilých vypalovaček s elektronickými breaky, melodických popových nápěvů, nasamplovaných smyčců ani desetiminutové instrumentálky.


The Truth Is Out There

Vše podtrhuje naléhavý Hanziho vokál a do posledního detailu vymazlená produkce. Pokud chcete za každou cenu srovnání, nabízí se poslední placka Bring Me The Horizon. Nutno však připomenout, že deska Lighthouses vyšla dřív než That's the Spirit, takže o nějakém opisování tedy nemůže být řeč. Vyzrálá a po všech stránkách dotažená nahrávka, jaké se u nás příliš často nerodí.

5/5

Recenze vyšla v listopadovém Fakkeru. Další obsáhlý materiál o The Truth Is Out There najdeš v prosincovém čísle.


The Truth Is Out There - Dying Light


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení