The Truth Is Out There: Změkli jsme, ale pořád to sype!

Vydáno: 01.12.2015 14:00 - Petr Adámek

The Truth Is Out There si koncem léta nadělili svoji první dlouhohrající nahrávku. Oproti předchozí tvorbě trochu změkli a sami měli nemalé obavy, jak fanoušci nové směřování přijmou.
Lighthouses je znatelně stravitelnější než dosavadní dvě EP. Nechybějí tu sice agresivní vypalovačky jako "Lizzard Skin" nebo "What Have We Done", ale většina skladeb se vytvarovala do snadněji uchopitelné formy. Že byl strach z reakcí fanoušků na místě, naznačily už reakce po zveřejnění titulního singlu "Dying Light" (video najdeš pod článkem). Mnoho skalních příznivců brblalo a kapele vytýkalo přílišné vyměknutí, skladba si vysloužila i nelichotivé označení "sračka pro holky".

Nikdo přitom v tu chvíli netušil, že odklon od někdejšího soundu mohl být ještě radikálnější. "Když jsme začali natáčet, vypadalo to, že deska bude ve výsledku úplný mainstream. Postupně nás to ale víc a víc práskalo do očí a v posledních chvílích jsme si s těmi aranžemi pohráli, aby výsledek nebyl až tak stravitelný," vysvětluje kytarista Ponce a Hanzi doplňuje: "Vybírali jsme asi z 25 demáčů a zbyly nám věci, z kterých bychom poskládali naprosto popovou desku. "Lighthouses" je vlastně takový kompromis."

The Truth Is Out There sice na novém albu ubrali pod kotlem, zároveň ale ubezpečují, že koncerty mají stejně bouřlivou atmosféru jako dosud. "Že jsme změkli, lidi na koncertě neucítí. Z novinky hrajeme hlavně rychlejší songy. Pořád to sype!" ujišťuje baskytarista Kraťas.

Komletní materiál o The Truth Is Out There najdeš v prosincovém Fakkerovi.

The Truth Is Out There TOUR

The Truth Is Out There - Dying Light



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení