Butcher Babies interview: Zip na obličeji vypadá skvěle

Vydáno: 27.11.2015 16:20 - Kamila Ungerová

Butcher Babies sice zrušili dva červencové koncerty v České republice, přesto se Fakkerovi podařilo spojit s Heidi a Carlou, které nám pověděly mimo jiné něco o předsudcích i o cool masce v klipu "Monsters Ball".
Pilotní singl "Monsters Ball" z nového alba Take It Like a Man upozorňuje na způsob, jakým mainstreamová média prezentují metalové koncerty. Označují je za špatné, nebezpečné a přehlížejí fakt, že metaloví fanoušci jsou jedna velká rodina, která mezi svými členy nečiní rozdíly na základě rasy, vzhledu či sexuální orientace. Jak se ale v klipu vzaly příšery?
Carla: Ústředním mottem songu je, jak jsi říkala, vyjádření jednoty metalové subkultury, a právě z tohoto důvodu jsme jej napsali. Příšery, účastníci plesu v malém jazzovém klubu, tuto jednotu metaforicky symbolizují.
Heidi: Nechtěli jsme víc než malý ples příšer. Skladba má swingový ráz, a proto jsme natáčení klipu situovali do swingového, jazzového klubu, jenž navodí tu správnou atmosféru. Každý z nás má v sobě malou příšeru, která chce vylézt ven a být na pódiu i pod ním sama sebou.

Heidi, pro klip k písni "Monsters Ball" ses nechala velmi originálně namaskovat. Tvář ti na dvě částí rozděluje zip, který začíná zapnutý u kořene nosu a od špičky nosu se rozepíná až k uším. Toto namaskování se zrodilo v tvé hlavě?

Heidi: Jasně. Zbožňuju, jak dobře zip na obličeji vypadá. Už dlouho jsem to chtěla zkusit. Původně jsem měla v plánu odstřihnout zip ze svých starých bot a nalepit si ho na tvář. (smích) Tudíž jsem si maskérské přípravy opravdu užívala a z výsledku jsem byla doslova nadšená. (smích)

Takže ses nechala inspirovat svými oblíbenými botami?

Heidi: (smích)
Carla: My totiž chodíme zcela běžně s namaskovaným zipem na obličeji. (smích)
Heidi: Ne, jen jsem potřebovala opravdu pěkný zip a tím se pyšnily moje boty. Tak jsem si řekla, že ho z nich odstřihnu a dám si ho na obličej. (smích)

Kompletní rozhovor najdete v listopadovém čísle Fakkera.

Butcher Babies - Monsters Ball



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení