Parkway Drive: Nezměníte nás

Vydáno: 06.11.2015 18:00 - Redakce

"Metalcore už začíná být nuda, pojďme to zkusit jiným směrem!" Tímhle heslem se momentálně řídí plno slavných kapel, které na hudbě plné breakdownů, demoličních riffů a drsného řevu postavilo svůj úspěch.
Nesmíme to ale Bring Me The Horizon a dalším mít za zlé, jejich vývoj dává smysl. Oproti tomu Parkway Drive se nikdy nezmění. Proč taky něco měnit, když to i na pátém albu tak báječně funguje? Odpověď hledejte na nové desce Ire, která už je pár týdnů venku!
Parkway Drive proslavili typický australský metalcore outfit - kromě adrenalinu připomínajícího surfování v bouřlivých vodách také silný příklon k melodiím. Je k neuvěření, že z místa, kde žije jen něco málo přes pět tisíc stálých obyvatel, vzešla jedna z největších metalových kapel současnosti.

Na nejvýchodnějším mysu Austrálie Byron Bay pravděpodobně působí pohodová aura všudypřítomných surfařů, jachtařů a milovníků přírody, jinak si to nedokážeme vysvětlit. "Tady v Byron je prosperující hudební scéna, ale lidi nezapomínají na to, že populací nedosahujeme ani velikosti malého předměstí Sydney. Proto si tu muzikantů hrozně váží. Pokaždé, když přijedeme domů, jsme tu skoro za bohy," usmívá se zpěvák Winston McCall. Jak to zhruba funguje, když se netrmácí po světě nebo netráví dlouhé hodiny ve studiu, se můžete přesvědčit ve starším klipu k písni "Karma". Surfování k nim prostě patří. "Líbí se nám naše životy, ta bezstarostnost. Ale nejen to, co děláme ve volných chvílích. Zamilovali jsme si cestování za našimi koncerty, to je pro nás nejvíc!"

Kompletní text o Parkway Drive a recenzi jejich aktuální desky Ire najdete v listopadovém Fakkeru.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení