RECENZE: Jaké je poslední album Parkway Drive?

Vydáno: 08.11.2015 18:50 - Redakce

Surfařská klasika, tvrdá jako jejich prkna. Metalcore v podání Parkway Drive vlastně není nikterak originální. O to ale nejde. Zásadní je, že to je zábavné, úderné a setsakramentsky chytlavé.
A vlastně od nich ani nikdo nic jiného nečeká. Novinka jejich status žánrových stars jenom potvrzuje. Melodické kytary, které vymyslí málokterá metalcorová kapela (možná tak Unearth nebo Killswitch Engage) bicí burcující k boji a k tomu všudypřítomný nenávistný řev Winstona McCalla.

Parkway Drive - Ire

A hlavně ten rytmus! Kdo si nepoklepává nohou nebo netřepe hlavou, je nejspíš nahluchlý. Australané jsou mistři v psaní písní, které při koncertech donutí lidi v davu k totálnímu chaosu. Žádné dlouhé pidlikání, romantické oblbování něžnějšího pohlaví, ale drtivé breakdowny a bouře riffů. Tady se jde rovnou k věci, takhle si Parkway Drive představují pořádnou party. A byla by chyba si ji nechat ujít.

Ministerstvo zdravotnictví varuje: Přestaňte posrkávat levný chlast v putykách a jděte na koncert, koupte si merch a užijte si to s nimi. Je to docela dobrý tělocvik!

Recenze vyšla v listopadovém Fakkeru. Další materiál o Parkway Drive najdeš v tomtéž čísle.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení