Do Prahy míří Kadebostany. Vystoupí na hudebním showcasu Nouvelle Prague

Vydáno: 02.11.2015 13:15 - Petr Adámek

Třetí ročník mezinárodního showcasového festivalu a hudební konference Nouvelle Prague klepe na dveře. Proběhne už 6. a 7. listopadu v prostorách pivovaru Staropramen.
Kadebostany jsou jedním z vůbec největších švýcarských objevů alternativní scény v poslední době. Podle svých slov jsou vyslanci státu Kadebostán, jehož občanem se může stát každý, kdo poslouchá songy a navštěvuje koncerty Kadebostany. Na pódiu nesmí chybět vlajky Kadebostánu či příslušnice místní armády v sexy uniformách. Show ale pochopitelně vládne spravedlivý prezident Kadebostan se svým charakteristickým knírkem a sekunduje mu soulově zastřený vokál Aminy Cadelli – nejsilnější to zbraň republiky v boji za hudební nadvládu nad světem.

Kromě Kadebostany se během dvou showasových večerů představí Beasts (UK), Beau (USA), James Harries (UK), Northeast Party House (AUS), The Amazons (UK) a The Prettiots (USA). Indii místo původně ohlášených Kraken přiletí zastupovat kapela Studmuffin.
Kromě vystoupení těchto dvou headlinerů bude na programu Nouvelle Prague samozřejmě také showcasová část, na které se představí opět čtyři interpreti z Česka a osm ze zahraničí. Výběr domácích kapel byl letos v režii redakce časopisu Full Moon a Radia 1, kteří jako zástupce tuzemské hudební scény nominovali elektroswingovou kapelu Mydy Rabycad, pražské punkové trio Wild Tides, mladičkou brněnskou partu Ghost of You a indie-folkové duo Sundays on Clarendon Road.

Festival Nouvelle Prague je rovněž součástí projektu Staropramen Festivaly bez Zábran. Znamená to, že areál smíchovského pivovaru bude bezbariérový včetně sociálního zařízení. Návštěvníci navíc mají jedinečnou příležitost zavítat přímo do srdce samotného pivovaru. Organizátor po předchozí registraci nabízí vstup pro vozíčkáře zdarma. Zájemci se mohou hlásit na e-mailu info@festivalybezzabran.cz, a to do čtvrtka 5. 11. do půlnoci.

Jednodenní vstupenky v předprodeji stojí 270 Kč + poplatky, na místě pak 400 Kč. Celofestivalová vstupenka je za 370 Kč + poplatky v předprodeji a za 450 Kč na místě.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení