Wednesday 13: Sex na hřbitově? Jasně, že jo!

Vydáno: 01.11.2015 13:30 - Redakce

Má sladká domácí vražda, Mrtvá Karolína, Hnij pro mne, Zabiju tě dřív, než mě zabiješ ty, Příliš mnoho krve, Dům u hřbitova, Nasaď si masku smrti, Zvolte smrt za prezidenta, Pohřben s dětmi, Chci tě... mrtvého, Svolávání mrtvol, Ruce smrtky... Texty Wednesday 13 jsou variabilní asi jako pásová výroba cviček Adidos se čtyřma proužkama.
Vampýři, vlkodlaci a zombíci si dávají desku co desku dostaveníčko na hřbitovech, aby si rozmysleli svá další tažení. Joseph Poole, alias Wednesday 13, chytil před čtyřmi lety nahrávkou Calling All Corpses druhý dech a od té doby natočil další dvě alba. To poslední, Monsters of the Universe: Come Out and Plague, vyšlo letos v lednu. A pokud máte s něčím problém, tak Fuck You. Tomu se říká životní postoj.

Fuck You kdykoliv a jakkoliv
Josephovi dnes je 39, je rozvedený, má dceru Zoie a ten verš "A stejně piju... tak běž do prdele" z písně "Fuck You (In The Memory Of...)" na desce Dixie Dead (2013) patří právě Roxanne, jeho bývalé ženě, která mu nadávala za chlast... Nebo je to jinak? "Není o nikom konkrétním. Rád píšu songy, ve kterých nesdělím, o kom jsou. Ale nevylučuju, že když jej budu hrát naživo, budou mě napadat lidi, se kterýma si jej spojím." Postoj "Fuck You" se Poole naučil již zamlada a rozhodně z něj nevyrostl. "Nikdy jsem nebyl heavymetalový maník. Ve škole mi říkali, že jsem glam. Pro mě to byl vždy Alice Cooper a miluju Kiss. Textově pak Ramones a Sex Pistols. Když jsem začal psát písničky, miloval jsem sarkasmus Sex Pistols, a když jsem slyšel slovo "fuck" a poprvé je viděl, říkal jsem si "whow, to bylo šílené". Takže, ok, pokud někdy budu mít kapelu, budu to slovo opakovat tolikrát, kolikrát je to možné, aby to bylo až přehnané."

Wednesday 13Vcelku překvapí, že naopak nikdy neposlouchal krále horror punku Misfits v čele s trochu úchylným elegánem Glennem Danzigem ani třeba stylově podobné D Generation z New Yorku, kteří mimochodem tento rok vydají po čtrnácti letech novou desku. Kytaru tak vzal do ruky v šestnácti, založil si skupinu Mizery a později Maniac Spider Trash, přičemž z domova Severní Karolíny se vlastně nikdy natrvalo nepřestěhoval.

Chodit souložit na hřbitov

Pojďme k něčemu zábavnějšímu... hey Wednesday? Měl jsi někdy sex na hřbitově? "Ha, co myslíš? Jasně, že jo. A hodněkrát. U nás ve městě byly dva hřbitovy dost blízko sebe a já tam chodil se svou ex, když mi bylo 17. Jako přemýšlíš, že bys to něměl dělat, ale kurva, měl jsem sex na náhrobku!".

Wednesday 13Poole pochází z milující rodiny, avšak děcka ve škole neměla až tak pochopení pro jeho zájmy. Takže utíkal do lesů hrát si s imaginativními kamarády na kovboje a zbláznil se do hororů. Zombíci se zkrátka stali jeho souputníky: "Když jsem byl děcko, viděl jsem Úsvit mrtvých a hned jsem si říkal, že tímto bych chtěl jednou být. Nicméně to bylo v době, kdy ještě byli zombíci pomalí a hloupí. Dnes jsou chytřejší než my," směje se Poole. Asi netřeba dodávat, že Halloween byl vždy Poolův nejoblíbenější den v roce. "Viděl jsem všechny komiksy a taky jsem miloval monstra a The Addams Family. Pak jsem koukal na všechny staré filmy od Universalu, Draculu, Frankensteina. Takže jsem se nakonec stal něcím mezi G.I. Joem a Draculou. Když jsem začínal s kapelou a lepil plakáty, vždycky jsem vystřihnul obrázek z hororové knížky a přidal třeba automatickou zbraň. Měl jsem to vždycky v sobě."

Wednesday 13 přiveze svoji hororovou show 4. listopadu do pražského Futura.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení