Čekání u konce. Keith Richards má po 23 letech venku novou sólovku

Vydáno: 18.09.2015 15:50 - Petr Adámek

Keith Richards si po dlouhé době odskočil od svých domovských The Rolling Stones a natočil sólový materiál. Jednasedmdesátiletý hudebník své třetí album pojmenoval Crosseyed Heart. Vychází 18. září.
Při práci na nové desce se obklopil svými starými přáteli, mezi které patří bubeník Steve Jordan, kytarista Waddy Wachtel a Bernard Fowler, který v minulosti vypomáhal na vokálech. První jmenovaný společně s Keithem složil a produkoval první singl z desky, kterým je píseň "Trouble".
A jak natáčení po více než dvaceti letech probíhalo? "Hrozně jsem si dobu ve studiu užil a spolupracovat opět se Stevem Jordanem a Waddy Wachtem bylo fantastické. Není nic lepšího než jít do studia bez sebemenšího ponětí, co tam na vás čeká. Když pak ale slyšíte výsledek, cítíte, že věci jdou správným směrem," dodává s nadšením Keith Richards.

Ten o spolupráci na desce Crosseyed Heart požádal i několik kolegů z hudební branže. Šlo například o americkou zpěvačku Norah Jones, která s ním společně napsala a natočila song Illusion, nebo r&b zpěváka Aarona Nevilla, který Keithovi sekundoval v písni "Nothing On Me".

Keith Richards - Trouble
 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení