Imodium se pochlubí akustickým živákem

Vydáno: 07.09.2015 10:45 - Petr Adámek

Takřka na den přesně po čtvrt roce od koncertu Imodia v rámci série G2 Acoustic Stage v pražské Retro Music Hall se fanoušci dočkají jeho vydání na CD a DVD.
Přestože má Imodium s akustickým hraním za svou kariéru poměrně bohaté zkušenosti, G2 Acoustic Stage je i přesto v mnohém výjimečným počinem. "Málokdy jsme akustické koncerty hráli v tak rozšířené sestavě. Kapela se na vystoupení v rámci G2 Acoustic Stage více než zdvojnásobila, což obnáší mimo jiné více práce na aranžích. Stejně tak bylo třeba řešit vizuální stránku koncertu, to všechno najednou bylo před námi a myslím, že jsme obstáli," vysvětluje frontman broumovské rockové čtveřice.
Ta na CD+DVD G2 Acoustic Stage zařadila celkem šestnáct skladeb, mezi nimiž nechybí jak úspěšný singl Valerie ze stejnojmenného, zatím posledního řadového alba vydaného na podzim 2013, tak dobře známé pecky z předchozích třech řadovek Polarity (2010), Stigmata (2007) i eponymního debutu z roku 2004.

Na vydání živáku navíc Imodium na podzim navážou koncertní šňůrou, která už samotným názvem Autentik Tour 2015. "Vybrali jsme města, která chceme navštívit, ovšem místa, kde zahrajeme, necháváme vybrat samotné fanoušky. Někde to bude akusticky, někde elektricky, jisté je, že to bude takové "veřejné bytové turné". Bude to velmi kontaktní a autentické. Chceme si s lidmi povídat, pít, pokuřovat a taky zahrát a diskutovat, smát se i lamentovat," dodává Imodium ke konceptu turné.

Jsou první, jsou silný


 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení